Tuotekategoriat

FAQ

FAQ

Minun täytyy rekisteröityä tilata verkossa?
Ei, sinun ei tarvitse rekisteröityä ostaa se. Kuitenkin rekisteröinti on hyvin yksinkertainen ja nopea, jossa seuraavat edut:
Sinun ei tarvitse syöttää ja yhteystietojen aina ostoksia, koska ne tallentuvat sinulle.
Voit tarkistaa, onko tilaus on lähetetty ja löytäneet seurantanumeron järjestyksessä historia-alueella.
Voit valita saada sähköpostiviestejä tuotteisiin ja liiketoimiin niin, että et koskaan menetä paljon. Voit hallita tyypin sähköpostin saat meiltä. Voit myös valita eri asetuksia tai unsubscribe sähköposteja milloin tahansa.
Voit lisätä tuotteita toivelistaasi niin, että ne ovat helposti löydettävissä, kun palaat sivustoon tulevaisuudessa.
Jos haluat, voit rekisteröityä nyt.

Unohdin salasanan. Mitä minun pitäisi tehdä?
Klikkaa "Unohtuiko salasana?" vaihtoehto tai klikkaa tästä, kirjoita sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sähköpostiviestin rekisteröidyn sähköpostiosoitteesi, joka sisältää linkin sivulle, jossa voit muuttaa salasanan.

Keneen otan yhteyttä, jos minulla on ongelma maksaa tai tuottaa ostokseni?
Voit ottaa yhteyttä meihin suoraan bingkuoret@hotmail.com ja me mielellään auttaa sinua.

Mitkä näistä maksutapoja hyväksytte?
Hyväksymme tällä hetkellä seuraavat maksutavat: Luottokortti (Visa, Master Card), PayPal ja Western Union.

Joka kuljettaa tilaukseni? Miten toimittaa tilauksia?
Tilauksesi toimitetaan seuraavat harjoittajat: UPS, DHL, EPACK ja Hong Kong Post. Varmista, että olet lähettänyt tilauksesi osoitteeseen, että joku voi allekirjoittaa. Jos et voi kirjautua kohteen kun meidän kuriiri puhelut, voimme jättää "pakettisi" kortti toimitusosoite. Tämä kortin tiedot, kun yrittää toimituksen artikkelin numeroa ja miten täytyy uudelleen toimitusta kohteen. Voimme nyt toimittaa sen postiin ruutuun. Lisätietoja osoitteesta toimitussivulla.

Missä tilaukseni on? Voin seurata tilaukseni?
Jos tilauksesi on lähetetty, saat sähköpostin, joka sisältää seurantanumeron kunkin tuotteen järjestyksessä. Jos sinulla on useita tuotteita tilauksen, voit saada useita seurantanumerot. Voit käyttää näitä seurantanumeroita tarkistaa toimitustilasta tuotteen seuranta järjestyksessä alueella. Jos rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään tilauksen yhteydessä, voit myös katsella tilan järjestystä tilaushistoria alueella. Tämä kertoo, jos tilaus on käsitelty, lähetetään tai valmistunut.

Mitä teen, jos tarvitsen tilaukseni tiettynä päivänä?
Jos saapua tilauksesi tiettynä päivänä, sinun pitäisi soittaa asiakaspalveluumme, jotta ne voivat vahvistaa, että tuote lähetetään aikaa tavata määräaikaa.

Tuote on viallinen tai on ongelma - mitä pitäisi tehdä?
Consumer takuu laki, sinulla on oikeus korjata, vaihtaa tai palauttaa tuotteen.
Kaikki tuotteet toimittamien Bingkuoret on testattu perusteellisesti. Kuitenkin, kuten mikä tahansa massatuotantona tuote, on aina mahdollisuus, että pieni osa voi epäonnistua, minkä vuoksi tarjoamme vastineeksi palvelua kaikille tuotteille.
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tiedustella prosessista palautettaessa tuotteita.

Miten voin palauttaa? Voin palauttaa tuotteet ostetaan verkossa kaupasta?
Tuotteen voi palauttaa kauppaan. Tarvitset tilausvahvistus (kuitti), koska tämä tieto on tarpeen, koska ostotodistus. Hyvitys hyvitetään alkuperäisen maksutavan, esimerkiksi. Luottokortille käytit ostoksia. Jos haluat palauttaa tuotteen, mutta eivät pääse varastostamme, ota yhteyttä maanantaista lauantaihin järjestää asian.